About us

Bij Huisartsenpraktijk Radesingel ben je van harte welkom!

Twee huisartsen
onder één dak

In ons pand zijn twee praktijken gevestigd die nauw met elkaar samenwerken, namelijk Huisartspraktijk JWA van Willigen en Huisartsenpraktijk Radesingel (T. Verbeek van Buuren).

De patiënten zijn gekoppeld aan één van beide praktijken en worden in principe altijd door dezelfde huisarts gezien.

Bij huisartsenpraktijk Radesingel (T. Verbeek van Buuren) werken verschillende mannelijke en vrouwelijke huisartsen. Als je voorkeur naar een bepaalde huisarts uitgaat, geef dit aan bij het plannen van de afspraak.We streven ernaar dat je zoveel mogelijk bij dezelfde huisarts terechtkunt.

Alleen bij ziekte, vakantie of verlof worden patiënten voor spoedgevallen door de andere huisarts gezien.

We zien patiënten uit de gehele stad Groningen, alleen voor huisbezoeken is het fijn als je in de buurt woont (binnenstad-zuid). Een aanrijtijd van meer dan 15 minuten is bij visites onwenselijk, zeker bij een spoedvisite.

Stel je vraag online
of kom langs in de praktijk
We bieden reguliere huisartsgeneeskundige zorg en hebben hierbij tevens ruimte voor chirurgische ingrepen, plaatsen van spiraaltjes (Mirena, Kyleena en koperhoudend) en hormoonstaafjes (Implanon).

Daarnaast is er een dagelijks spreekuur van de doktersassistente voor injecties (zoals vitamine B12), wratten aanstippen, oren uitspuiten, etc.

Ook worden er (rijbewijs)keuringen verricht.
Sportspreekuur
Om de twee weken op vrijdagmiddag worden patiënten op een speciaal spreekuur gezien door een huisarts en fysiotherapeut samen.

Wanneer nodig wordt ter plaatse meteen een echo gemaakt om de diagnose te stellen en er wordt een behandelplan gemaakt.

Met deze samenwerking hopen we jou de beste zorg te kunnen bieden!

Dit spreekuur valt onder huisartsenzorg, er is hiervoor geen aanvullende verzekering met dekking van fysiotherapie nodig.
Ervaar je psychische klachten?
In onze praktijk werkt een gediplomeerd psycholoog als POH-GGZ die veel kennis en ervaring heeft in de geestelijke gezondheidszorg.

Hier kun je terecht voor:
- Het verhelderen van problemen
- Het geven van voorlichting over klachten, oorzaken en mogelijke oplossingen
- Het geven van advies over behandeling en verwijzing
- Kortdurende behandeling of begeleiding in de huisartsenpraktijk
- Nazorg van behandeling in de GGZ

Voor gesprekken bij de POH-GGZ hoef je niet te betalen, de kosten worden vergoed door de basisverzekering. Je eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt.
Langdurige begeleiding
Er is een POH-S spreekuur voor chronisch zieken (hoge bloeddruk (hypertensie), suikerziekte (diabetes mellitus), longziekten (COPD en astma), ouderenzorg en voor mensen die willen stoppen met roken.

Hier kun je terecht voor:
- Voorlichting over het ziektebeeld
- Begeleiding bij medicatiegebruik
- Controle-onderzoeken

Daarnaast wordt er tijdens het consult aandacht besteed aan je leefstijl.
De verpleegkundige ondersteunt de patiënt bij het zo goed mogelijk leren omgaan het de verschijnselen, de behandeling, eventuele leefstijl-veranderingen en de lichamelijke en sociale gevolgen die horen bij het leven met een chronische aandoening.

Wil je stoppen met roken of je rookgedrag bespreken? Ook dan kun je begeleiding krijgen van onze verpleegkundige.
Previous slide
Next slide

Ons team

Onze huisartsen, verpleegkundigen, psycholoog, POH-GGZ,
fysiotherapeut en doktersassistenten staan voor je klaar.

Gaat je voorkeur uit naar een bepaalde huisarts?
Geef dit dan aan bij het plannen van je afspraak.

Dr. J.W.A. van Willigen

Huisarts

Dr. T. Verbeek van Buuren

Huisarts

Kwaliteitskeurmerk

Met trots kunnen wij mededelen dat wij al jarenlang een geaccrediteerde praktijk zijn volgens de normen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

NHG-Praktijkaccreditering is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk in de huisartsenpraktijk.

Jaarlijks beoordeelt een kritische auditor de praktijk. Gesteund door de NHG accreditatie zijn we in onze praktijk voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg en organisatie.

Opmerking, klacht of compliment?

We streven naar de best mogelijke zorg, geleverd door (huis)artsen, praktijkondersteuners en assistentes. Mocht je desondanks een klacht, opmerking, compliment of vraag hebben, meld deze dan bij de assistente of de huisarts.

Bespreek het als eerst met je huisarts. Daar kunnen we beide beter van worden: wanneer de huisarts niet weet dat je (on)tevreden bent, kan deze ook niets veranderen of verbeteren. Dit geldt ook wanneer je een opmerking heeft over de praktijkondersteuners of doktersassistentes.

Wil je liever schriftelijk je klacht indienen dan kun je hier klikken voor het online klachtenformulier of je kunt het papieren klachtenformulier opvragen op de praktijk. Deze kun je ingevuld inleveren, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen hierover.

Meld je gratis aan

Schrijf je gratis en vrijblijvend in
zodat je z.s.m. terechtkunt bij Huisartsenpraktijk Radesingel!

Nieuws uit onze praktijk

Onze website is vernieuwd!

Al jaren is het uiterlijk van onze website ongewijzigd gebleven, maar sinds kort is hierin verandering gekomen! Onze nieuwe website is opgezet in een lichte, transparante, open stijl: passend bij de praktijk.

Lees meer

Volg @huisartsgroningen

Leer meer over je gezondheid, ontvang tips en blijf op de hoogte
van nieuwe ontwikkelingen in jouw huisartsenpraktijk!

Leer meer over je gezondheid, ontvang tips en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in jouw huisartsenpraktijk!

nl_NLNL