Jouw huisarts in Groningen
Bij Huisartsenpraktijk Radesingel ben je van harte welkom!
Gezondheidscentrum Groningen
Gezondheidscentrum Groningen
In ons pand aan de Radesingel 6 zijn behalve Huisartsenpraktijk Radesingel ook een uitgiftepunt van de apotheek, fysiotherapeut, psycholoog, diëtist, etc gevestigd.
Bij huisartsenpraktijk Radesingel werken verschillende mannelijke en vrouwelijke huisartsen. Als je voorkeur naar een bepaalde huisarts uitgaat, geef dit aan bij het plannen van de afspraak.We streven ernaar dat je zoveel mogelijk bij dezelfde huisarts terechtkunt.
Alleen bij ziekte, vakantie of verlof worden patiënten voor spoedgevallen door de andere huisarts gezien.
We zien patiënten uit de gehele stad Groningen, alleen voor huisbezoeken is het fijn als je in de buurt woont (binnenstad-zuid). Een aanrijtijd van meer dan 15 minuten is bij visites onwenselijk, zeker bij een spoedvisite.
of kom langs in de praktijk
Daarnaast is er een dagelijks spreekuur van de doktersassistente voor injecties (zoals vitamine B12), wratten aanstippen, oren uitspuiten, etc.
Ook is er een schurftspreekuur, PrEP spreekuur en worden er (rijbewijs)keuringen verricht.
Binnen Gezondheidscentrum Groningen werken we verder intensief samen met de gynaecologen en seksuologen van Her Health Clinic, Fysiotherapeuten en Bekkenbodemfysiotherapeuten van Mea Fysio, RondOm podotherapie, Laif verloskundigen, First Look echografie, Previtas dietisten, Logopedie Centrum Groningen, WIJ Groningen (maatschappelijk werk en Ondersteuner Jeugd en Gezin).
Ook bieden we coaching van Agents of Change, ademtherapie van Liever Lucht en een online 'sportschool voor de geest': FiveSteps (Download de app of schrijf je in via www.fivesteps.nl/events en gebruik de code ‘radesingel2024’).
Hier kun je terecht voor:
- Het verhelderen van problemen
- Het geven van voorlichting over klachten, oorzaken en mogelijke oplossingen
- Het geven van advies over behandeling en verwijzing
- Kortdurende behandeling of begeleiding in de huisartsenpraktijk
- Nazorg van behandeling in de GGZ
Voor gesprekken bij de POH-GGZ hoef je niet te betalen, de kosten worden vergoed door de basisverzekering. Je eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt.
Hier kun je terecht voor:
- Voorlichting over het ziektebeeld
- Begeleiding bij medicatiegebruik
- Controle-onderzoeken
Daarnaast wordt er tijdens het consult aandacht besteed aan je leefstijl.
De verpleegkundige ondersteunt de patiënt bij het zo goed mogelijk leren omgaan het de verschijnselen, de behandeling, eventuele leefstijl-veranderingen en de lichamelijke en sociale gevolgen die horen bij het leven met een chronische aandoening.
Wil je stoppen met roken of je rookgedrag bespreken? Ook dan kun je begeleiding krijgen van onze verpleegkundige.
De artikelen die worden aangeboden zijn: Cetirizine (tegen hooikoorts), Ibuprofen (tegen pijn en ontsteking), Miconazol (tegen schimmelinfectie van de huid), ORS (tegen uitdroging bij diarree), Paracetamol (tegen pijn en koorts), Permetrine gel (tegen schurft), Rennies (tegen maagzuur), Xylometazoline (tegen verstopte neus), Zeezout neusspray (tegen verkoudheid en bijholte ontsteking) en Zwangerschapstest (urinetest).
De apotheek-automaat is open wanneer het Gezondheidscentrum open is, dus maandag t/m vrijdag 08:00 - 21:00 uur en op zaterdag 08:00 - 17:00.
Ben je nog niet ingeschreven bij Apotheek Hanzeplein? Schrijf je dan eerst in bij de apotheek, via: www.serviceapotheek.nl/hanzeplein en vervolgens voor de automaat: https://www.serviceapotheek.nl/hanzeplein/afhaalautomaat
Ons team
Onze huisartsen, verpleegkundigen, psycholoog, POH-GGZ,
fysiotherapeut en doktersassistenten staan voor je klaar.
Gaat je voorkeur uit naar een bepaalde huisarts?
Geef dit dan aan bij het plannen van je afspraak.
Dr. T. Verbeek van Buuren
Huisarts-praktijkhouder
Mijn naam is Tjitte Verbeek van Buuren en in huisartsenpraktijk Radesingel werk ik als huisarts en praktijkhouder. Sinds juni 2018 ben ik praktijkhouder.
Door de drukte van de praktijk heb ik helaas weinig dagen spreekuur in de praktijk, meestal op dinsdagmiddag en -avond.
Daarnaast verricht ik als keuringsarts (rijbewijs)keuringen o.a. voor het CBR. Dit doe ik zowel voor patiënten van onze eigen praktijk als daarbuiten.
Zoals mijn voornaam u wellicht al deed vermoeden, ben ik van Friese komaf. Geboren ben ik in het kleine dorpje Warns en getogen in Wommels. Na het afronden van het gymnasium te Sneek ben ik voor de studie Geneeskunde naar Groningen verhuisd. Tijdens de studie heb ik me veel beziggehouden met onderwijs: naast het krijgen van colleges gaf ik zelf les aan jongerejaars studenten. Hiernaast ben ik gepromoveerd op onderzoek naar de gevolgen van psychische stress tijdens de zwangerschap op het kind. Lesgeven, onderzoek en innovatie zijn nog steeds zaken die ik graag doe naast het huisartsenvak.
Naast mijn werk in onze huisartsenpraktijk werk ik als post-doc onderzoeker in het Universitair Medisch Centrum Groningen en houd ik me bezig met zorginnovaties.
In 2016 ben ik getrouwd en mijn vrouw Lianne is eveneens huisarts. Samen hebben we een zoon en een dochter.
LinkedIn: T. Verbeek van Buuren, MD PhD
PubMed: dr. T. Verbeek, huisarts-epidemioloog
BIG-nummer: 49920302801
Mw.Drs. L.J. Verbeek van Buuren
Huisarts (mede-praktijkhouder)
Dokter L.J. (Lianne) Verbeek van Buuren is, naast echtgenoot van praktijkhouder Tjitte, huisarts in Meerstad.
Zij is geboren en getogen in Utrecht. Zij studeerde Biomedische wetenschappen (Universiteit van Amsterdam) en Geneeskunde (Rijksuniversiteit Groningen), waarna ze als arts waardevolle ervaring opdeed op de Spoedeisende hulp (Scheper ziekenhuis Emmen) en Intensive Care (Martini ziekenhuis Groningen).
Tijdens haar specialisatie tot huisarts (Universitair Medisch Centrum Groningen) werkte zij in huisartsenpraktijken in Garyp en Dokkum en werkte zij in de psychiatrie (Lentis) en revalidatie (Beatrixoord).
Als huisarts werkte zij in verschillende praktijken in Stad en Ommeland en bij de huisartsenspoeddienst (DDG). Vanaf 2021 werkt zij als huisarts in Meerstad. Lianne is getrouwd met Tjitte Verbeek van Buuren, eveneens huisarts, samen hebben zij twee kinderen en wonen zij in de stad Groningen.
In haar vrije tijd houdt zij van films, hardlopen en is ze graag op pad met de kinderen. In de winter houdt ze van skiën en ’s zomers zwemt ze graag.
Dokter Verbeek van Buuren werkt doorgaans in Meerstad, maar zij ondersteunt de praktijk aan de Radesingel middels haar digitale spreekuren. U kunt haar treffen via de Digitale Doktersassistent, via beveiligde email, via beeldbellen of u leest haar bericht in uw PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving).
Mw.Drs. R. van Berkel
Huisarts (waarnemend)
Dokter Van Berkel is waarnemend huisarts en valt vaak in op de maandagen aan de Radesingel en op woensdagen en donderdagen in Meerstad. Verder organiseert zij een reizigersspreekuur in ons Gezondheidscentrum, klik hier om een afspraak te maken.
Zij heeft geneeskunde gestudeerd in Groningen en heeft daarna als basisarts gewerkt op de kindergeneeskunde in Deventer en op de Spoedeisende hulp in Suriname. Om de specialisatie tot huisarts af te ronden is zij teruggekeerd naar Groningen, waar zij nu nog steeds met veel plezier woont.
In haar vrije tijd is zij graag buiten sportief bezig (roeien, fietsen). U kunt haar ook tegenkomen tijdens een (lunch)wandelingetje langs het Woldmeer bij Meerstad.
Mw.Drs. V. Bouwknegt
Huisarts (waarnemend)
Dokter Bouwknegt is waarnemend huisarts en valt vaak in op de dinsdagen, woensdagen en donderdagen aan de Radesingel.
Dokter Bouwknegt is sinds 3 jaar wonend in Haren en naast huisarts is zij moeder van Mees. Zij houdt van reizen en is vaak te vinden op de hockeyvelden, op de racefiets of op het terras.
Mw.Drs. B. Dibbern
Huisarts (waarnemend)
Dokter Dibbern is waarnemend huisarts en valt vaak in op de donderdagen en vrijdagen aan de Radesingel.
Drs. M. Ekkel
Huisarts (waarnemend)
Dokter Ekkel is waarnemend huisarts en valt vaak in op de maandagen, dinsdagen en vrijdagen aan de Radesingel.
Dokter Ekkel heeft in Groningen geneeskunde gestudeerd, waarna hij als arts-assistent een jaar op de cardiologie en longgeneeskunde in het Martini ziekenhuis heeft gewerkt. Hierna heeft hij de opleiding tot huisarts gedaan, waar hij werkervaring heeft opgedaan op de spoedeisende hulp en in verschillende huisartsenpraktijken in Groningen en Friesland.
Zijn vrije tijd spendeert hij graag op de wielrenfiets of hardlopend in de omgeving van Groningen.
Drs. B. Horn
Huisarts (waarnemend)
Dokter Horn is waarnemend huisarts en valt vaak in op maandagen, woensdagen en vrijdagen aan de Radesingel.
Mw.Drs. I. Raats ten Cate
Longarts
Drs. J. Broens-Gerritsen
Kinderarts
Dokter Broens-Gerritsen is kinderarts en werkt op de dinsdagen aan de Radesingel.
Kinderen zijn fascinerend! Ze uiten zich bij ziekte vaak heel primair. Zijn ze ziek dan laten ze dit meestal duidelijk zien. Voelen ze zich weer iets beter, dan komen ze je op de gang van de afdeling spelend tegemoet. De grote variatie in leeftijd, ontwikkeling en aandoeningen is iets wat mij aantrekt in kindergeneeskunde. Het ene moment mag ik ouders hun kersverse baby overhandigen, het andere moment behandel ik een puber na een val op het hoofd en daarna weer een kind met chronische pijnklachten. Deze diversiteit maakt het vak uitdagend en maakt dat ik het met veel plezier doe.
Mijn opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het UMC Groningen met daarnaast een deel in het Isala in Zwolle en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Na het afronden van mijn specialisatie tot kinderarts heb ik een half jaar bij de kinderallergologie van het UMC Groningen gewerkt. Daar heb ik mij verder verdiept in de kinderallergologie en kinderlongziekten en heb ik kinderen behandeld met diverse allergieën en aanverwante aandoeningen zoals eczeem, chronische urticaria (netelroos) en astma.
Sinds 2022 ben ik werkzaam als algemeen kinderarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Als kinderarts behandel ik daar een breed scala aan aandoeningen die op de zuigelingen- en kinderleeftijd voorkomen. Als aandachtsgebied heb ik de kinderallergologie en kinderlongziekten.
Sinds januari 2024 ben ik als kinderarts betrokken bij huisartsenpraktijk Radesingel waar ik in samenwerking met het UMCG de follow-up verzorg voor zuigelingen en kinderen met ernstige obstipatieklachten. Naast de follow-up van deze patiënten zal ik op de Radesingel ook kinderen zien die door de eigen huisarts worden verwezen voor andere klachten waarbij de beoordeling van een kinderarts gewenst is, maar dit niet per se in een ziekenhuisomgeving hoeft te gebeuren.
Mw.Drs. E. Velthuijsen
Reumatoloog
Na de studie Fysiotherapie aan de Jan van Essen Academie in Amsterdam heeft dr Velthuijsen Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de studie is zij voor keuzeprojecten in Botswana geweest (1985 TBC kliniek) en in Venda, Zuid-Afrika (1987 kinderkliniek) en voor keuze co-schappen Interne Geneeskunde is zij in het Royal Perth Hospital Australië geweest en in het Universitair ZH Gent, dit waren onvergetelijke ervaringen.
Voor de opleiding Interne Geneeskunde en Reumatologie kwam dr Velthuijsen naar Groningen en is zij nadien gebleven. Zij werkt met veel plezier in het WZA Assen en voor Treant.
In 2005 is dr Velthuijsen als reumatoloog begonnen met een spreekuur bij de huisarts, dit was de dinsdagavond bij Bert Steendam op Schiermonnikoog. Patiënten konden dit spreekuur zeer waarderen. In 2021 is zij elke woensdag bij een huisartsenpraktijk geweest in Assen, en in 2022 als pilot een dinsdag en donderdag (dagdeel) bij huisartsenpraktijken in Beilen, Hoogeveen. Vanaf januari 2024 op de donderdagmiddag ook in Gezondheidscentrum Groningen bij Huisartsenpraktijk Radesingel.
Voor veel zorgvragen aan de 2e lijn kan het specialistische antwoord ook worden gegeven in de 1e lijn: dit scheelt de patiënt zijn eigen risico, dit scheelt de zorgverzekeraar kosten en dit draagt bij aan de versterking samenwerking 1e en 2e lijn. In Limburg is veel ervaring met de zogenaamde specialistische stadspolikliniek, slechts 20% van de consulten resulteert uiteindelijk in een verwijzing naar de 2e lijn. Met dit ideaal komt dr Velthuijsen graag de huisartsen praktijk versterken.
Patiënten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunnen worden gezien, met de vraag fibromyalgie (chronische tendomyogene pijn) tot de vraag wel of geen artritis, van handklachten tot advies behandeling jicht, ook voor een injectie in een gewricht of een de buigpezen (bij trigger fingers).
Medisch specialistische zorg
Specialisten in Gezondheidscentrum Groningen
Dhr. V. Vreede
Physician assistant i.o.
Victor Vreede is van oorsprong fysiotherapeut en is vanaf september 2023 in onze praktijk werkzaam als Physician Assistant (PA) in opleiding. Hij ziet als PA patiënten met diverse vragen in de huisartsenpraktijk en biedt hierbij grotendeels zelfstandig en in afstemming met de huisarts de beste zorg.
Mw. C. (Carmen) Verstraaten
POH-ggz
Carmen Verstraaten is woonachtig in Groningen vanaf haar 18e. Met inmiddels meer dan 35 jaar ervaring in allerlei takken van de psychiatrie werkt zij daarnaast ook al een aantal jaren met veel enthousiasme als POH-ggz.
In haar vrije tijd is zij graag buiten, geniet zij van muziek en tuiniert en leest zij graag. En in tegenstelling tot veel van haar collega’s vindt zij fietsen dan weer niet zo leuk. Zij loopt liever dan dat zij fietst.
Mw. I. (Ieke) Kater
Ondersteuner Jeugd en Gezin
Ieke Kater is vanuit het WIJ team als ondersteuner jeugd en gezin (OJG), verbonden aan huisartsenpraktijk Radesingel en huisartsenpraktijk Meerstad.
Ouders en jeugdigen, tot 18 jaar, kunnen bij haar terecht voor vragen over opgroeien, opvoeden en wanneer er zorgen zijn over de ontwikkeling.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld angstklachten, hoog gevoeligheid of problemen bij moeilijke situaties, zoals scheiding, pesten of rouw.
Ieke biedt kortdurende begeleiding en indien nodig kan ze doorverwijzen naar specialistische hulp.
Wanneer ze met kinderen en jongeren werkt, gaat ze graag op zoek naar hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Dit doet ze door middel van spelletjes en gesprekken maar, ook op creatief gebied zoekt ze graag aansluiting binnen de hulpvraag. Daarnaast werkt ze met diverse methodes en de daarbij passende werkboeken.
In haar vrije tijd is ze graag buiten met haar hond of rijd ze met haar paard.
Mw. A. (Rosalie) Vonk
Doktersassistente
Mijn naam is Rosalie,
Ik ben samen met mijn gezin woonachtig in het kleine gezellige dorpje Kolham. In juni ben ik afgestudeerd en ik kijk er ontzettend naar uit om mijn vak uit te voeren en met plezier naar het werk te gaan.
In januari zal ik beginnen als doktersassistente bij huisartsenpraktijk Radesingel. Op de maandagen woensdagen en vrijdagen is het mogelijk dat u mij aan de telefoon krijgt of tegen zal komen tijdens spreekuren.
Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij vragen en problemen.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Kwaliteitskeurmerk
Met trots kunnen wij mededelen dat wij zijn geaccrediteerd volgens de normen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
NHG-Praktijkaccreditering (NPA) is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk in de huisartsenpraktijk.
Een kritische auditor beoordeelde de praktijk als zeer positief! Gesteund en geïnspireerd door de NHG accreditatie zijn we in onze praktijk voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg en organisatie.
In ons Gezondheidscentrum zetten wij ons doorlopend in om geaccrediteerd te blijven!
Cliëntenraad
Graag stellen wij ons aan jou voor: Wij zijn Maika, Mitchell en Marleen en vormen samen de cliëntenraad van de huisartsenpraktijk.
Bij de groei van de praktijk is de visie vanuit de patient steeds belangrijker. Wij behandelen geen individuele klachten, maar denken positief kritisch mee en adviseren het bestuur. Dit kan zowel gevraagd als ongevraagd zijn. Hierdoor proberen we klachten te voorkomen en daarmee komen we op voor jouw belangen en dragen we bij aan de kwaliteit van zorg.
Wij zouden graag weten wat je van de huisartsenpraktijk vindt. Zou je misschien deze vragenlijst in willen vullen?
Kom in contact met de cliëntenraad
Jouw mening telt! Heb jij vragen aan of adviezen voor de cliëntenraad, neem dan contact met ons op. Je kunt ons mailen via : clientenraad@huisartsgroningen.nl
Raad van Commissarissen
Wij zijn Kitty Schipper (kaakchirurg), Otto Bazuin (Finance MSc) en Joep Vendrik (huisarts) en vormen samen de Raad van Commissarissen van Huisartsenpraktijk Radesingel.
Ons doel is om de kwaliteit van zorg te waarborgen en de praktijk op strategisch niveau te adviseren. Wij bieden kritisch en positief toezicht, zowel gevraagd als ongevraagd en richten ons op het grotere geheel in de ontwikkeling van de praktijk.
Door actief mee te denken en te adviseren, dragen wij bij aan de verdere groei en het verbeteren van de zorgprocessen.
Opmerking, klacht of compliment?
We streven naar de best mogelijke zorg, geleverd door (huis)artsen, PA’er (i.o.) praktijkondersteuners en assistentes (i.o.). Mocht je desondanks een klacht, opmerking, compliment of vraag hebben, meld deze dan bij de assistente of de huisarts.
Bespreek het als eerst met je huisarts. Daar kunnen we beide beter van worden: wanneer de huisarts niet weet dat je (on)tevreden bent, kan deze ook niets veranderen of verbeteren. Dit geldt ook wanneer je een opmerking heeft over de praktijkondersteuners of doktersassistentes.
Wil je liever schriftelijk je klacht indienen dan kun je hier klikken voor het online klachtenformulier, je kunt het formulier hier downloaden of je kunt het papieren klachtenformulier opvragen op de praktijk. Deze kun je ingevuld inleveren, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen hierover.
Kom je er na een gesprek niet uit dan kunt je jouw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met jou naar een oplossing van jouw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. Je kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE), telefoon: 0880229100, email: info@skge.nl
Als je er met je huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt je een uitspraak over jouw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Zie ook www.skge.nl
Privacyreglement
Ons privacyreglement vindt u hier.
Meld je gratis aan
Schrijf je gratis en vrijblijvend in
zodat je z.s.m. terecht kunt bij Huisartsenpraktijk Radesingel!
Nieuws uit onze praktijk
Onze website is vernieuwd!
Al jaren is het uiterlijk van onze website ongewijzigd gebleven, maar sinds kort is hierin verandering gekomen! Onze nieuwe website is opgezet in een lichte, transparante, open stijl: passend bij de praktijk.
Volg @huisartsgroningen
Leer meer over je gezondheid, ontvang tips en blijf op de hoogte
van nieuwe ontwikkelingen in jouw huisartsenpraktijk!
Leer meer over je gezondheid, ontvang tips en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in jouw huisartsenpraktijk!
We streven naar de best mogelijke zorg, geleverd door (huis)artsen, praktijkondersteuners en assistentes. Mocht je desondanks een klacht, opmerking, compliment of vraag hebben, meld deze dan bij de assistente of de huisarts.
Bespreek het als eerst met je huisarts. Daar kunnen we beide beter van worden: wanneer de huisarts niet weet dat je (on)tevreden bent, kan deze ook niets veranderen of verbeteren. Dit geldt ook wanneer je een opmerking heeft over de praktijkondersteuners of doktersassistentes.
Wil je liever schriftelijk je klacht indienen dan kun je hier klikken voor het online klachtenformulier, je kunt het formulier hier downloaden of je kunt het papieren klachtenformulier opvragen op de praktijk. Deze kun je ingevuld inleveren, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen hierover.
Kom je er na een gesprek niet uit dan kunt je jouw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met jou naar een oplossing van jouw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. Je kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE), telefoon: 0880229100, email: info@skge.nl
Als je er met je huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt je een uitspraak over jouw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Zie ook www.skge.nl